Funguji na rozlišení 1366x768, ve Firefoxu a jsem amatér, takže za rozplizlost vzhledu... nemohu.
|PATISK SE ZAPOVÍDÁ.|
|Reklamocpavci, odejděte, nebo budete asimilováni.|

| Světy zdánlivého černobíla (pseudorecenze, přírůstky)

Knihy přerůstají poličky

2. května 2018 v 12:19 | Mai z Creepfellu
Co jsem neaktualizovala knihovnu, přibylo mi dost knih. Ne že bych umírala touhou vyhazovat peníze z okna, ale přicházejí narozeniny, Vánoce, Stvořitelčiny narozeniny, Vánoce, přátelé třídící půdu... a tak.
Nalezení posledního přírůstkového článku hlásí 2015. Och. Ach tak. Tak tohle bude docela super. Nadčlánek. Člán. Ne, dělám si legraci, prostě aktualizuji knihovnu a sem prásknu to nejnovější.
Začneme jazyky, protože ty nemají nijak líbivé obálky: Skladba spisovné češtiny, Japonsko-český / česko-japonský velký slovník (kolektiv), Gramatika současné japonštiny (kolektiv), Japonsko-český slovník (Krouský), Moudrost věků: Lexikon latinských výroků, přísloví a rčení (Kuťáková, Marek, Zachová), Cvičebnice esperanta (tu jsem sebrala v knihovním výprodeji, protože... je to umělý jazyk, boží).
Pokračování ve starších dílech: Lion Feuchtwanger - Oppermanové, Franz Kafka - Amerika, Henryk Sienkiewicz - Potopa
A na konec ta zábavná část:

Rrrudá královna

27. ledna 2017 v 21:44 | Maitter z Creepfellu
"[Hlavní postava je] lehce naivní, spolehá​​ se až moc na cizí pomoc a často se vzdává." Naivní - skoro jako by jí bylo sedmnáct a byla předhozena dravé společnosti s jinými zvyky a pravidly. Spoléhá až m- Hele, a jak byste vlastně přežili ve světě Stříbrných bez konexí a pomáhali revoluci bez spojenců VY? Co rodina a přátelé, známé prostředí, nabízené pomocné ruce, usekli byste je VY?
Mai filosofuje a střílí do vlastních vrstevnických řad. Perme to do nich, ať trochu myslí!

Strašně se směji rozdílu mezi pseudorecenzí Divergence a touhle. Smějte se se mnou.

Příliš malá knihovna chudáka Mejtra

26. ledna 2017 v 22:07 | Maitter z Creepfellu
Moje i rodinné, prostě úplně všecko. Vlastně kromě pohádek a takových těch zvrhlostí... ty se neodvažuji sepsat.
A teď mi blogcézet oznámí, že překračuji povolený počet znaků.
Edit o 5 s později: Ha, neoznámil!

Uííí, četba k maturitě

20. ledna 2017 v 18:32 | Maitter z Creepfellu
Jsem znovu ve třeťáku, teorie praví, že mám čas (Ne. Už v devátém ročníku bylo pozdě.), ovšem štěstí přeje připraveným... říkají.
S hrůzou jsem zjistila, že původní seznam četby k maturitě již, tralala, neplatí (pár knih, jež mi z něj chybí, je zmíněno na konci článku). Hurá do nich.

Z Českých Budějovic

29. července 2015 v 21:23 | Maitter z Creepfellu
Nejbohatší léto za život. Další nové knihy.
Z těch antikvariátů, které jsem dosud navštívila - jejich počet se stále vejde do počtu prstů mnou přirozeně vlastněných, ale i ty se počítají - jsou českobudějovické nejdražší. Snad s žádným titulem nešly pod 40,- a občas mi zkratoval mozek (aby novější knížka stála stejně jako její popraskaná, chlupatá verze, prostě vůbec nedává smysl).
Připouštím, že nabízeli hodně věcí. Zvlášť když přihlédnu k faktu, že ČéBé nejsou Praha. Do hypotetického hodnocení (reálné by se muselo přenést přes mou flegmatickou stránku) ovšem spadá i obchod podporující nepřátelství vůči chudým pocestným.

Ale teď už k samotným knihám.

Knižní přírůstky odleckud

27. července 2015 v 23:43 | Maitter z Creepfellu
Má knihovnická rodina se od Vánoc rozrostla natolik, že zase jednou stojí za zmínku. Poličky sice nelibozvučně praskají a prohýbají se, sem tam spadnou, nicméně u jejich majitelky při pohledu na fiktivní vesmíry okamžitě stoupá míra přívětivosti vůči světu, což se cení.

Darren Shan - Zom-B

7. června 2015 v 20:10 | Maitter z Creepfellu
Času nemám o nic více než jindy, ale přečtení Zom-B mi zabralo hodinu a určitě by ode mě bylo hezké dát světu vědět, že jsem naživu, a to ku příkladu drzou, sprostou recenzí.

Tudůlist - číst

14. října 2014 v 22:26 | Maitter z Creepfellu
Knihomol až za hrob!
Zavedeno abecední řazení. Bylo nutné.

Jásám a svítím - mám kompletní Demonata

18. srpna 2014 v 2:08 | Maitter z Creepfellu
(Za případné narušení integrity článku může náladový mobilní telefon a zcela jistě blízko se nacházející šílený křeček, zatím 61 minut vytrvale opotřebovávající onen uširvoucí vertikální kolotoč, jehož účelem je v prvé řadě vzbudit lidské obyvatele, nikoli uspat křečka vyčerpáním. Ostatně pochybuji, že ta po stěnách šplhající příšerka má vůbec představu, co to vyčerpání je.)

Demonata je název desetidílné knižní série pro - vzhledem ke všem těm vnitřnostem - otrlé dospívající, kterou napsal irský spisovatel fantasy a hororů Darren Shan (vlastním jménem O'Shaughnessy). O něm i o Demonatech se řádně rozepíši později, v rezenci zahrnující i nově zakoupený poslední díl.
Je sice pravda, že do češtiny přeložení Hell's Heroes, tedy Hrdinové pekel, jsou v obchodech už měsíc, nicméně já si je kvůli prachbídným výsledkům v loterii (přísahala bych, že schválně přehlížejí všechny knihomoly) pořídila až včera.

Divergent

15. března 2014 v 17:51 | Maitter z Creepfellu
Uvádím rubriku Světy zdánlivého černobíla - a bude celá o knihách, tedy má nejoblíbenější:-) Ti, jež čtou, dobře vědí, že knihy rozhodně černobílé nejsou (a nejen díky přebalům).
Budu se rozepisovat. Hodně. Jsem to já.
Nuže, začněme. Let's be divergent!

 
 

Reklama